2017. október 22., vasárnap

Bibliai tanulmányút a szentföldön

Ezen az oldalon az Éjféli Kiáltás Misszió szentföldi 
zarándokútjain készített dokumentumfilmeket láthatják. 
A bibliai tanulmányutak lelki vezetője 
Dr. Mészáros Kálmán egyháztörténész, 
az utazás szervezője Nagy Erzsébet
az Éjféli Kiáltás Misszió igazgatója, 
a tanulmányút helyi szakértője Fredi Winkler
a dokumentumfilm készítői 
Cserna Gábor és Nagy László voltak. 
---------------------------------------------------------------------------------------------------


BIBLIAI TANULMÁNYÚT A SZENTFÖLDÖN
Sokak álma, hogy egyszer eljusson az Ígéret Földjére, melyet Szentföldnek is szoktunk nevezni. Milyen jó lenne Bibliával a kézben a Hermon hegycsúcs lábától a Jordán mentén elindulni, Jézus bemerítkezésének színhelyén megállni, Jerikó, Qumran, Masada érintésével egészen a Holt tengerig, vagy azon túl, egészen a Vörös tenger partjáig utazni.
Az evangéliumok olvasása közben Galilea vidékét látni, a Genezáret környékét körbejárni, egy csónakkal a tó vízére szállni, Kapernaumban, a Boldogság hegyén, vagy a kenyérszaporítás csodájának helyén Jézus lábnyomát keresni. Vagy a Földközi tenger partvidékén Joppétól, Cézáreán, Hajfán át a magyar keresztes vitézek erődítményét Akkóban fölkeresni, majd a Libanoni hegyek égbetörő csúcsai alatt a Jordán forrásvidékére eljutni.
Mindemellett a Kármel hegyén Illés próféta nyomába szegődni, és a próféciákban megjövendölt Messiás földre érkezésének színhelyére Betlehembe utazni, Názáretet városát fölkeresni, a megdicsőülés hegyén áhítattal megállni. de főleg az ország fővárosába, Jeruzsálembe eljutni mindenek fölötti élmény lenne. Látni a Gecsemáné kertet, ahol Jézus a tanítványaival imádkozott a több ezer éves olajfák alatt, ahol a város fölött könnyezett és vért verejtékezett.
Milyen jó lenne a templomhegyre látogatni, ahol Isten megjelent, hogy kinyilatkoztassa törvényeit és a Fiában meghirdetett kegyelmet. Ahol valamikor a Szent Sátor állt és a Salamon által épített fényes templom, aranyba és ezüstbe öltöztetve, a szikrázó napfényben tündökölve pompázott. Ahol a lerombolt és újjáépített Isten háza, a Mennyország kapuja állt, amelybe Jézus bevonult, hogy megtisztítsa és ne legyen tovább latrok barlangja, hanem ismét megszentelt Imádság Háza legyen.
Ahol hiába szólt a kristálytiszta Igazság, kinevették, kigúnyolták, keresztre szegezték és kősírba zárták. Ezért dőlt romba a büszke templom, a város, ahol kő kövön nem maradt és idegen népek és eszmék követői tapodják földjét mindaddig, míg a pogányok prófétikus ideje és száma be nem telik. Ma még csak a Koponya hegye és a nyitott üres sír látható és az Olajfák hegye, ahol a harmadnapra feltámadt Hős tanítványai szeme láttára a Mennybe emelkedett.
Itt ígérte meg követőinek, hogyha Jeruzsálemtől fogva, Júdeán és a pogány Samárián át, a különböző nyelvű nemzetek határán túl, minden kontinens lakóinak továbbadjuk Isten eljövendő Országának jó hírét, akkor velünk lesz és küldetésünk végeztével ismét visszajön értünk, hogy ahol most Ő van, majd mi is ott lehessünk.
Ennek egyik előzetes jeleként láthatjuk az olajfa ismételt kivirágzását, első szövetséges népe összegyűjtését, a modernkor Izráel államának 70 évvel ezelőtti (1948) születését. Mindez kiváló alkalom arra, hogy egy evangéliumi zarándokcsoporthoz csatlakozva mi is elutazzunk a Biblia földjére és osztozzunk a hét évtizedes fennállását ünneplő újkori nemzetállam örömében és országos jubileumi eseménysorozatában.
Legközelebb 2018. október 14-22 között kerül sor egy Bibliai Tanulmányútra a Szentföldön az Éjféli Kiáltás Misszió szervezésében, amit magam részéről is minden érdeklődőnek szeretettel ajánlok!
egyháztörténész
----------------------------------------------------------------------------------

Legközelebb 2019. február 24. - március 4. között kerül sor egy Bibliai Tanulmányútra a Szentföldön az Éjféli Kiáltás Misszió szervezésében, amit magam részéről is minden érdeklődőnek szeretettel ajánlok!


A részletekről a következő oldalakon lehet bővebb információt találni:

A 2019. október 24. - március 4. közötti tanulmányút programja 

Facebook oldal: Izraeli utazás

Valamint személyesen a +36 30 961 4625-as és a +36-30-63-07-823-as telefonon lehet egyeztetni, vagy az utazas@ejfelikialtas.hu , ejfel@t-online.hu e-mailcímeken lehet pontosabb információkat kérni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése